Publicerad: lördag, 24 februari, 2024 - 19:41Uppdaterad: lördag, 24 februari, 2024 - 19:41

Nya ÅM-mästare i simning korades

Milo Bergman korades till 2024 års åländska mästare i simning för herrar på distanserna 200 meter bröstsim och 50 meter ryggsim. På damsidan kammade Selma Nordberg hem 50 meter ryggsim och Fanny Ek vann på 200 meter bröstsim.

Fyra herrar ställde upp i finalen på 50 meter rygg. Milo Bergman vann på tiden 34.76 före tvåan Hugo Åkerfelt som satte händerna i kaklet efter 37.86, en hundradelssekund framför trean Nemo Westerlund som klockade in på 37.87.
I finalen i 200 meter bröstsim tävlade tre herrar. Milo Bergman vann på 2.55,14, omkring två sekunder efter ÅM-rekordet på distansen som han själv bärgade ifjol. Silverpengen vann Nemo Westerlund på tiden 3.11,00 och tredjeplatsen gick till Julius Granith på sina 3.13,56.

Det var sex tävlande damer i ryggfinalen över 50 meter där Selma Nordberg vann efter 35.50. På andraplats slutade Freja Karlsson som stannade på tiden 35.74 och bronsmedaljen gick till Fanny Ek med tiden 36.32.
I bröstsimsfinalen för damer över 200 meter vann Fanny Ek på 3.10,63. Andraplatsen gick till Selma Nordberg som klockade in på 3.26,08 och Freja Karlsson slutade trea på tiden 3.28,58.

Det bjöds även på ett finländskt rekord under tävlingen när parasimmaren Natalie Örnkvist var den första någonsin som tävlingssimmade distansen 200 meter medley. Den nya rekordtiden ligger på 4.26,10.