Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 5 juni, 2021 - 18:30Uppdaterad: lördag, 5 juni, 2021 - 18:30
  • Foto: Johan Ågren.
  • Vinnaren av första ÅM-tävlingen, Ivo Meltsas, är högst upp på pallen. Foto Johan Ågren.
  • Hannes Mäki. Foto Johan Ågren.
  • Ivo Meltsas. Foto Johan Ågren.

Meltsas vann första ÅM-tävlingen i motocross

Ivo Meltsas vann första ÅM-tävlingen i motocross MX1 som gick av stapeln under lördagen. Ronny Karlsson slutade tvåa och Simon Wickström knep bronsplatsen.

På förhand hörde man från publiken att Ivo Meltsas var en klar favorit och han svek inte det favoritskapet. Han säger själv att han är lite besviken för att många av de snabbare förarna inte kom till denna tävlingen och hoppas på mer motstånd framöver.

I 125CC-klassen där de snäppet yngre förarna tävlar var det Hannes Mäki som fick kliva högst upp på prispallen, Aron Ekstrand plockade hem silverpengen och Fabian Mansen blev trea.

- Vi har kört på träningen tillsammans. De är ganska nära och kommer att utmana mig när de kommer upp i stora klassen. Då är jag två år äldre och då får jag stryk, säger Ivo Meltsas med ett flin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »