Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 1 oktober, 2022 - 19:20Uppdaterad: lördag, 1 oktober, 2022 - 20:21
  • Fanny Karlsson highfivear Elin Lindroth efter att ha rullat in 4-2. Foto: Johan Ågren.

Målfyrverki när JIK vann

Jomala IK vann med 6-2 över Lluja hemma på Vikingavallen i fotbollsdamernas division fyra under lördagseftermiddagen.

Linda Welander var det som inledde målskyttet i den 25:e matchminuten för Jomala IK och Elin Holmström utökade till 2-0. Dock blev det en snabb replik från Lluja när Säde Kuusisto reducerade på första halvlekens tilläggstid.

I andra halvlek släppte det ordentligt för hemmalaget när Fanny Karlsson gjorde ett hattrick. Hon utökade till 3-1, 4-2 och 5-2. Det var Llujas Niini Knuutila som reducerade till 3-2 och saboterade Fanny Karlsons äkta hattrick. 6-2 kom i den 77:e matchminuten genom Elisabeth Åhman och det var också det som blev slutresultatet.

Jomala IK fick tre poäng efter vinsten och klättrade i tabellen till en sjätteplats på 30 poäng. Nästa match spelas på bortaplan mot tabellfemman KSF på lördag och är sista matchen för säsongen. Tyvärr kan inte Jomala IK nå KSF då de har skrapat ihop 34 poäng under säsongen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »