Publicerad: torsdag, 12 mars, 2020 - 10:31Uppdaterad: torsdag, 12 mars, 2020 - 15:20

Landslagsmeriterad mittback klar för IFK

IFK Mariehamn har gjort klart med 28-årige mittbacken Kalle Taimi. Klubbdirektören Peter Mattsson säger att enligt de liggande planerna, så ska truppen för säsongen nu vara komplett.

Taimi är en 192 centimeter lång mittback som har gjort två A-landskamper för Finland och ett mål. Han har gjort omkring 80 matcher i högsta divisionen i Finland, då han bland annat spelat för PS Kemi, FC Lahti och nu senast i KuPS som blev mästarlaget i herrarnas fotbollsliga under 2019. Kontraktet med mittbacken sträcker sig över 2020.

- Att vi fått möjligheten att knyta Kalle Taimi till laget är helt perfekt då han är en erfaren spelare på högsta nivån som gjort det så bra, att han så sent som 2018 fick debutera i landslaget. Under fjolåret blev han finsk mästare med KuPS, så det är en kvalitetsspelare vi fått till laget, berättar klubbdirektören Peter Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »