Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 25 februari, 2024 - 16:12Uppdaterad: söndag, 25 februari, 2024 - 16:54
  • Bild av Claes Hellström från semifinalen över 60 meter.
  • Bild av Claes Hellström från 300 meters loppet.

Julius Holmberg är den femte snabbaste junioren i landet

Julius Holmberg slutade på en femteplats på både 60 meter och 300 meter i H17-klassen under junior-FM i friidrott i Vasa. 

Under lördagen sprang Julius Holmberg försök på 60 meter där han hade marginalerna på sin sida. Han var en hundradels sekund ifrån att inte vara bland de tolv främsta som tog sig vidare till semifinal. I semin dundrade Holmberg på och tangerade sitt personbästa på 7,35 och kvalificerade sig vidare till finalen. När Julius Holmberg passerade mållinjen i det avgörande finalloppet hade han satt ett nytt personbästa på 7,33 sekunder, vilket innebar en femteplats på JFM. Tiden är den nästsnabbaste som någon ålänning sprungit inomhus i H17-klassen. Eric Sjölund innehar det rekordet på 7,20 sekunder.  

På söndagen tävlade Julius Holmberg på favoritdistansen 300 meter, där han inför helgens tävlingar hade den snabbaste tiden av alla anmälda på distansen på tiden 36,82. Holmberg hade inför tävlingen tydligen hittat en formtopp då han slog till med ännu ett personligt rekord och passerade mållinjen efter 36,65, vilket räckte till en femteplats av de 40 deltagare som ställde upp. 

Det var Tomi Mäkitalo som representerar Kankaanpään Seudun Leisku som vann guld på båda distanserna. I finalen på 60 meter sprang han på 6,90 sekunder och över 300 meter var han i mål efter 35,61 sekunder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »