• Jomala IK vann till slut med 3-2 mot Södermalms b-lag. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålänningen Jonas Witting gör sin första säsong i Södermalm B. Foto: Malin Lundberg.
Mikael Donning om matchen mot Södermalm B:
Ålänningen Jonas Witting spelar med Södermalm B, så här sade han om matchen mot JIK:
Publicerad: lördag, 16 november, 2019 - 18:20

JIK:s herrar vann femsetare mot Södermalm B

Volleyboll. Det krävdes fem set innan Jomala IK:s herrlag kunde besegra Södermalm B i Vikingahallen med 3-2 på lördagen.
- Vi gjorde mycket misstag i särskilt tredje set. Jag tycker vi borde ha tagit tre poäng i dag egentligen, säger lagkapten Mikael Donning.
I första och andra set vann Jomala ganska enkelt med 25-17 och 25-19 medan gästerna gjorde många misstag. Sedan var det Jomalas tur att förlora tredje set med 15-25, och fjärde set blev väldigt jämnt och slutade 25-23 till gästerna. I sista set var JIK starkast och vann med 15-10.
Efter sex matcher ligger Jomala tvåa i division 1 norra. Uppsala leder serien.
 

Fler Sport

Full pott för MLK

Zacharias Forsström efter vinsten mot TCT
4-0 vann MLK med för andra gången denna helgen när hemmalaget välkomnade TCT till Bollhalla. En match som bjöd på långa bollar med bra spel och där slutresultatet ändå speglade hur matcherna hade spelats.

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Otto Silfver efter matchen mot Ormsta
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström om Marcialonga 2020
Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.