• Jomala IK:s damer har haft en bra inledning på säsongen. Foto: Malin Lundberg.
  • Amanda Karlsson tar sig förbi Uppsalas block. Foto: Malin Lundberg
  • JIK:s damlag består av både seniorer och juniorer. Foto: Malin Lundberg.
JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Publicerad: söndag, 17 november, 2019 - 16:49, uppdaterad: söndag, 17 november, 2019 - 16:57

JIK:s damer vann tredje raka

Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

Söndagens match började ganska jämnt och JIK vann första set med 25-21. I början av andra set hamnade man i underläge med 2-7.
- Vi var alldeles för tysta på planen och pratade inte med varandra, säger lagkapten Jenny Clemes.

Efter en timeout fick JIK igång både snacket och spelet och snart hade man gått ikapp och förbi och man vann det andra setet med 25-12. Sista set blev sedan ren utklassning där JIK vann med 25-6.

Jomala leder nu division 2 östra och nästa match blir mot Sthlms Vingar B på bortaplan på lillajulafton. Vad gäller målsättning säger Jenny Clemes att man tar det match för match och målet är att vinna varje match man spelar.

Fler Sport

Peter Makrillos klar för Grönvitt

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Centrala mittfältaren Peter Makrillos har skrivit på för IFK Mariehamn. Hans kontrakt med IFK sträcker sig över säsongen 2020.

Full pott för MLK

Zacharias Forsström efter vinsten mot TCT
4-0 vann MLK med för andra gången denna helgen när hemmalaget välkomnade TCT till Bollhalla. En match som bjöd på långa bollar med bra spel och där slutresultatet ändå speglade hur matcherna hade spelats.

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Otto Silfver efter matchen mot Ormsta
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström om Marcialonga 2020
Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.