Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2021 - 06:44Uppdaterad: fredag, 19 februari, 2021 - 09:30
  • JIK har paus för fotbollsträningarna i Vikingahallen. Arkivbild.

JIK fotboll ställer in inomhusträningar

Jomala IK fotboll ställer in sina inomhusträningar på grund av den upptäckta coronavirussmittan vid Kyrkby högstadieskola.

Detta eftersom laget har flera spelare i skolan. Däremot väljer man att fortsätta med utomhusträningarna då smittan kommer från en begränsad grupp personer. Matcher och inomhusträningarna ställs in av försiktighetsskäl då KHS använder Vikingahallen för sina idrottslektioner. Om läget inte förvärras de närmaste dagarna kommer man att fortsätta som planerat under nästa vecka.

–Vi följer utvecklingen av den här situationen och visar det sig att klustersmittan är bredare, dvs att fler elever är smittade, kommer vi att omvärdera situationen. I detta läge anser vi det viktigast att undvika panik och arbeta för att våra spelare fortsätter sina fotbollsaktiviteter, skriver Anders Ekström som är ordförande för fotbollssektionen på föreningens hemsida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »