Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 mars, 2019 - 17:14
  • Anna Lindqvist och Siri Andersson hoppar högt i blocket. Foto: Owe Sjöblom

JIK dam fick kämpa mot jumbon

Jomala IK:s damer vann mot seriejumbon Uppsala B med 3-0 i set i division 2, men det var ändå oväntat svårt för JIK att vinna matchen.

JIK, som ligger tvåa i tabellen, förväntades mer eller mindre köra över Uppsala B. Men i det första setet hamnade JIK i underläge och det var först i slutet på setet som JIK kom ikapp och gick om, det slutade 26-24 till JIK. I det andra setet visade JIK lite bättre takter och kunde vinna klart med 25-14. I det tredje setet gjorde JIK ett poängmässigt ryck tidigt och det såg ut som om siffrorna skulle bli stor, men JIK slog av på takten och Uppsala B kom närmare. Det var ändå aldrig så nära att det skulle bli spännande, 25-18 slutade det tredje och sista setet.

JIK ligger alltså tvåa i tabellen, nu med 30 poäng. Vallentuna är i topp och leder överlägset, dom har maximala 45 poäng efter 15 spelade matcher.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »