• Foto: Johan Ågren
Rick Ketting direkt efter slutsignalen i cupförlusten mot Ilves (intervjun är på engelska)
Tränaren Peter Lundberg
Robin Sid efter finalförlusten mot Ilves
Kaptenen Daniel Sjölund
Publicerad: lördag, 15 juni, 2019 - 18:18, uppdaterad: lördag, 15 juni, 2019 - 22:58

Ilves vann cupfinalen med 2-0

Fotboll: Ilves vann finalen i Finlands Cup med 2-0 över IFK Mariehamn. Storpubliken i Mariehamn fick se ett grönvitt nederlag i klubbens andra cupfinal i historien.

Matias Ojala och Tatu Miettunen var segerskyttar för Tammerforslaget. Ojala satte 1-0 i den 32:a minuten efter ett inlägg från högerkanten där Lauri Ala-Myllymäki slagit hål i luften och istället öppnat för Ojalas avslutsläge. 2-0 kom i den 44:e minuten när Tatu Miettunen lyckades trycka in bollen från nära håll sedan Baba Mensah nickat in bollen framför mål i samband med en Ilves-frispark.

IFK Mariehamn hade flera lägen att göra mål. Både Aristote Mboma och Rick Ketting prickade stoplen, däremellan gjorde Ilves-målvakten Mika Hilander några riktigt bra räddningar.

- Vi gratulerar Ilves till segern, det är de värda. Vi får vara stolta över det IFK har gjort i cupen i år, vi har gjort ett väldigt bra cupspel, tyvärr räckte det inte hela vägen fram, men det finns jättemycket potential i den här truppen och den ska bli jätteintressant att följa och utveckla i fortsättningen. Laget har lagt ned ett stort jobb och ett stort engagemang och kunde vara värda att fira idag, men vi mötte en väldigt bra moståndare, sa tränare Peter Lundberg i presskonferensen efter matchen.

- Det var inte vår dag idag. Det suger att förlora den här matchen inför den här publiken. Det hade vart fint att ge den här vinsten till alla fans som var här idag och skapade en helt fantastisk match, säger Robin Sid.

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.