• Foto: Johan Ågren
Rick Ketting direkt efter slutsignalen i cupförlusten mot Ilves (intervjun är på engelska)
Tränaren Peter Lundberg
Robin Sid efter finalförlusten mot Ilves
Kaptenen Daniel Sjölund
Publicerad: lördag, 15 juni, 2019 - 18:18, uppdaterad: lördag, 15 juni, 2019 - 22:58

Ilves vann cupfinalen med 2-0

Fotboll: Ilves vann finalen i Finlands Cup med 2-0 över IFK Mariehamn. Storpubliken i Mariehamn fick se ett grönvitt nederlag i klubbens andra cupfinal i historien.

Matias Ojala och Tatu Miettunen var segerskyttar för Tammerforslaget. Ojala satte 1-0 i den 32:a minuten efter ett inlägg från högerkanten där Lauri Ala-Myllymäki slagit hål i luften och istället öppnat för Ojalas avslutsläge. 2-0 kom i den 44:e minuten när Tatu Miettunen lyckades trycka in bollen från nära håll sedan Baba Mensah nickat in bollen framför mål i samband med en Ilves-frispark.

IFK Mariehamn hade flera lägen att göra mål. Både Aristote Mboma och Rick Ketting prickade stoplen, däremellan gjorde Ilves-målvakten Mika Hilander några riktigt bra räddningar.

- Vi gratulerar Ilves till segern, det är de värda. Vi får vara stolta över det IFK har gjort i cupen i år, vi har gjort ett väldigt bra cupspel, tyvärr räckte det inte hela vägen fram, men det finns jättemycket potential i den här truppen och den ska bli jätteintressant att följa och utveckla i fortsättningen. Laget har lagt ned ett stort jobb och ett stort engagemang och kunde vara värda att fira idag, men vi mötte en väldigt bra moståndare, sa tränare Peter Lundberg i presskonferensen efter matchen.

- Det var inte vår dag idag. Det suger att förlora den här matchen inför den här publiken. Det hade vart fint att ge den här vinsten till alla fans som var här idag och skapade en helt fantastisk match, säger Robin Sid.

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.