Publicerad: lördag, 15 juni, 2019 - 18:18Uppdaterad: lördag, 15 juni, 2019 - 22:58

Ilves vann cupfinalen med 2-0

Fotboll: Ilves vann finalen i Finlands Cup med 2-0 över IFK Mariehamn. Storpubliken i Mariehamn fick se ett grönvitt nederlag i klubbens andra cupfinal i historien.

Matias Ojala och Tatu Miettunen var segerskyttar för Tammerforslaget. Ojala satte 1-0 i den 32:a minuten efter ett inlägg från högerkanten där Lauri Ala-Myllymäki slagit hål i luften och istället öppnat för Ojalas avslutsläge. 2-0 kom i den 44:e minuten när Tatu Miettunen lyckades trycka in bollen från nära håll sedan Baba Mensah nickat in bollen framför mål i samband med en Ilves-frispark.

IFK Mariehamn hade flera lägen att göra mål. Både Aristote Mboma och Rick Ketting prickade stoplen, däremellan gjorde Ilves-målvakten Mika Hilander några riktigt bra räddningar.

- Vi gratulerar Ilves till segern, det är de värda. Vi får vara stolta över det IFK har gjort i cupen i år, vi har gjort ett väldigt bra cupspel, tyvärr räckte det inte hela vägen fram, men det finns jättemycket potential i den här truppen och den ska bli jätteintressant att följa och utveckla i fortsättningen. Laget har lagt ned ett stort jobb och ett stort engagemang och kunde vara värda att fira idag, men vi mötte en väldigt bra moståndare, sa tränare Peter Lundberg i presskonferensen efter matchen.

- Det var inte vår dag idag. Det suger att förlora den här matchen inför den här publiken. Det hade vart fint att ge den här vinsten till alla fans som var här idag och skapade en helt fantastisk match, säger Robin Sid.