Publicerad: söndag, 23 januari, 2022 - 17:24Uppdaterad: söndag, 23 januari, 2022 - 17:26

IFK vann premiären i Allfyran

IFK Mariehamns hockeyherrar vann premiären mot Hallsta IK med 5-2 (1-1, 1-0, 3-1) i fortsättningsserien Allfyran.

Tidigt i den första perioden var det IFK Mariehamn som inledde målskyttet. Efter en vunnen tekning i defensiv zon och ett snabbt anfall skickade Lucas Lindholm i IFK in pucken mot kassen från offensiv blå linje och den letade sig in i nätmaskorna. Sen med 24 sekunder kvar på perioden kvitterade Hallsta. Max Kagg i IFK lyckades inte få med sig pucken när han är bakom egen kasse. Hallstas Fabian Stigberg var snabbt där och passade till Daniel Reinvalds som var helt ren och slog in 1-1.

I mitten av andra perioden återtog IFK Mariehamn ledningen efter att Milton Wilford blivit helt frispelad av Jesse Kaupinsalo som tappat klubban och sparkade pucken. Wilford placerade pucken högt upp i vänsterhörnet ovanför stöten på Hallsta IKs målvakt Emil Östling.

I tredje period är det mycket fart och fläkt och det blir knappt några avbrott. Tio minuter in blev Totte Lindqvist bjuden på ett friläge och träffade plexiglaset bakom mål. Kaupinsalo var snabbt där och gav Lindqvist en ny möjlighet och pucken gick i en båge över målvakten i Hallsta till 3-1. 34 sekunder senare reducerade Hallsta via Kim Rosman till 3-2. I slutet av sista perioden gick det fort för IFK, från egen zon via Robin Englund som lyfte den till Kaupinsalo i mitten som drämde in 4-2 lågt i bortre gaveln. Slutresultatet 5-2 prickade IFKs Andreas Stenberg i tom bur från egen zon.

På lördag är nästa match och då möter IFK Mariehamn Boo HC på bortaplan.