Publicerad: lördag, 18 mars, 2023 - 17:27Uppdaterad: lördag, 18 mars, 2023 - 18:39

IFK vann överlägset mot Tullinge

IFK Mariehamns hockeyherrar vann sin tredje raka match i kvalserien till hockeytrean under lördagen när man besegrade Tullinge TP HC med 9-2 (3-0, 5-1, 1-1) hemma på Islandia.

IFK Mariehamn fick snabbt ett stadigt grepp om matchen och ledde med 4-0, 31 sekunder in i andra perioden. När den andra perioden var över hade man dubblat den ledningen till 8-1. I sista perioden slutade målfyrverkeriet men bjöd ändå på varsitt mål åt vardera håll. Matchen slutade 9-2 och IFK Mariehamn har efter tre spelade matcher nio poäng och en målskillnad på 22-6.

De två andra lagen i kvalserien Kista-Sundbyberg och Vallentuna-Ormsta spelade oavgjort under fredagen, där Kista-Sundbyberg lyckades att dra det längsta strået och ta med sig den extra poängen hem efter förlängning.
I morgon söndag väntar en tidig kvalseriefinal hemma på Islandia för IFK Mariehamn mot tabelltvåan Vallentuna-Ormsta som har sju poäng i kvalserien på tre spelade matcher.