Publicerad: lördag, 14 januari, 2023 - 20:15Uppdaterad: lördag, 14 januari, 2023 - 20:17
  • Målvakten Otto Hautamo som spelade varsin halvlek för båda lagen plockade ned ett inlägg från IFK Mariehamn. Foto: Johan Ågren.

IFK vann med 5-1 över FC Åland

IFK Mariehamn vann bekvämt med 5-1 över FC Åland på WHA under lördagskvällen. Det var en träningsmatch som pågick i 2x30 minuter, där fokus låg mest på att få minuter i benen på spelarna och att få känna på matchtempo.

Nollan för FC Åland sprack i matchens andra minut när testspelaren för IFK Mariehamn Ikechukwu Nzuruba stötte in en retur till 1-0. IFK:s Mikko Sumusalo smekte därefter in 2-0 med en frispark i närmsta hörnet och dundrade in 3-0 från kort håll efter en boll trillade ned via hans fötter kring straffpunkten.

I andra halvlek bytte Gabriel Kolodziejczyk, Michael Fonsell, Arvid Lundberg till IFK Mariehamns färger och Daniel Enqvist, Otto Hautamo samt Ikechukwu Nzuruba till FC Ålands färger. Det påverkade inte direkt matchbilden där bollen mestadels var på IFK Mariehamns offensiva planhalva. 4-0 nickade IFK Mariehamns andra testspelare Kegan Caull, in och Oskari Sallinen placerade säkert in 5-0 längs med backen. I matchens sista minut reducerade Ikechukwu Nzuruba till 5-1 för FC Åland via ett skott som gick stolpe in.
På lördag möter IFK Mariehamn FC Honka i ligacupen och FC Åland kommer spela en träningsmatch mot IFK Mariehamn U17-lag.