Publicerad: lördag, 15 augusti, 2020 - 19:43Uppdaterad: lördag, 15 augusti, 2020 - 20:08

IFK utklassade tabelljumbon

11-0 blev slutresultatet mellan IFK Mariehamn och tabelljumbon Nice Futis i damernas tredje division och stiger med resultatet upp till serieledning.

Matchen rivstartade med att IFK Mariehamns Alva Kahnberg gjorde mål i den första matchminuten. Kahnberg fortsatte sin dominans i motståndarnas straffområde och hade efter 24 minuter noterats för ett äkta hattrick. Milla Rosenberg hann utöka hemmalagets ledning till 4-0 innan halvleken var över. Sen i andra halvlek hann Alva Kahnberg göra ett till mål innan tempot på matchen dog av. Fortsättningen är trevande, Nice Futis hade inte mycket att sätta emot. Minna Kurtén gjorde 6-0 och Selma Viktorsson gör 7-0 genom att skruva in bollen i bortre i den 74:e matchminuten. Målvakten som slängde sig efter bollen landade lite olyckligt och bortalaget tvingades till ett byte. En utespelare tog på sig en blå väst och ställde sig i mål. Kahnberg hinner med sitt sista och femte mål för kvällen innan hon blev utbytt i den 80:e minuten. Minna Kurtén gjorde två snabba därefter och sen blev det Tilda Engström som fick fastställa slutresultatet till 11-0.

Kahnberg klättrar upp till en stabil ledning i skytteligatoppen där hon noterats för tio mål, fem fler än andraplatsen.

Vinsten innebär tre poäng och att damerna i IFK Mariehamn leder serien på tolv poäng efter fem spelade matcher. Två poäng före tvåan och trean i serien.