• Robin Buwalda efter slutsignalen. FOTO: Johan Ågren
Keaton Isaksson efter matchen mot Ilves
Publicerad: söndag, 6 oktober, 2019 - 19:01, uppdaterad: söndag, 6 oktober, 2019 - 20:15

IFK tappade tvåmålsledning

Herrarna i IFK Mariehamn spelade jämnt på en svårspelad hemmaplan mot Ilves. En match som IFK leder med 2-0 fram till 89:e minuten för att sen tappa ledningen. 2-2 slutar matchen.

Matchen mellan herrarna i IFK Mariehamn och Ilves spelades på en svårspelad WHA-plan under söndagskvällen. 0-0 till halvlek i en matchen där IFK ägde mest boll och försökte att spela medan Ilves var kompakt i försvaret och satsade på långa bollar. Robbie Crawford noteras för 1-0 efter ett skott som styrs in i målvaktens bortre via försvarande Ilves-spelare. 2-0 kommer efter att Amos Ekhalie förvaltar en straff efter att själv ha blivit fälld. Ekhalie går på kraft och drar den mitt i mål medan målvakten slänger sig åt Ekhalies vänster. I den 90e matchminuten lyckas Ilves reducera, Naatan Skytta får på en kalasträff som söker sig upp i Oskari Forsmans nättak. Ilves kvitterar en minut senare, efter att ha fått en frispark som IFK försöker att rensa bort men förgäves. Självmål av Rick Ketting som försöker att rensa undan bollen.

Resultatet innebär att IFK ligger fortsatt sist i den övre slutspelsserien och har ingen möjlighet att klättra mer.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.