Publicerad: söndag, 6 oktober, 2019 - 19:01Uppdaterad: söndag, 6 oktober, 2019 - 20:15
  • Robin Buwalda efter slutsignalen. FOTO: Johan Ågren

IFK tappade tvåmålsledning

Herrarna i IFK Mariehamn spelade jämnt på en svårspelad hemmaplan mot Ilves. En match som IFK leder med 2-0 fram till 89:e minuten för att sen tappa ledningen. 2-2 slutar matchen.

Matchen mellan herrarna i IFK Mariehamn och Ilves spelades på en svårspelad WHA-plan under söndagskvällen. 0-0 till halvlek i en matchen där IFK ägde mest boll och försökte att spela medan Ilves var kompakt i försvaret och satsade på långa bollar. Robbie Crawford noteras för 1-0 efter ett skott som styrs in i målvaktens bortre via försvarande Ilves-spelare. 2-0 kommer efter att Amos Ekhalie förvaltar en straff efter att själv ha blivit fälld. Ekhalie går på kraft och drar den mitt i mål medan målvakten slänger sig åt Ekhalies vänster. I den 90e matchminuten lyckas Ilves reducera, Naatan Skytta får på en kalasträff som söker sig upp i Oskari Forsmans nättak. Ilves kvitterar en minut senare, efter att ha fått en frispark som IFK försöker att rensa bort men förgäves. Självmål av Rick Ketting som försöker att rensa undan bollen.

Resultatet innebär att IFK ligger fortsatt sist i den övre slutspelsserien och har ingen möjlighet att klättra mer.