Publicerad: söndag, 2 oktober, 2022 - 18:35Uppdaterad: söndag, 2 oktober, 2022 - 18:35

IFK Mariehamn vann med uddamålet

IFK Mariehamns fotbollsherrar vann med 3-2 över Ilves på bortaplan under söndagen och har med vinsten säkrat kontraktet till nästa säsong.

IFK Mariehamn fick en tuff start på matchen efter att Ilves Ariel Ngueukam knoppade in 1-0 på en hörna. IFK kvitterade i den 39:e matchminuten efter att ha blivit tilldelade en straff. IFK Mariehamns John Owoeri tryckte Ilvesförsvararen Najeeb Yakubu i ryggen precis innanför straffområdet nere vid kortlinjen. Backen föll enkelt, men tog bollen med händerna troligtvis innan den rann ut ur spel. Domaren pekade på straffpunkten och Owoeri rullade in bollen tryggt till höger om målvakten.

Snabbt i andra halvlek tog Ilves ledningen på nytt genom Tuomas Ollila, men IFK replikerade snabbt med att kvittera än en gång genom ett distansskott från Yanga Baliso.

Matchen avgjordes i den 86:e minuten när den nyss inbytte skarvnickade in en hörna och fastställde slutresultatet 3-2. Vinsten innebär tre poäng och att man nu har säkrat kontraktet till nästa säsong. På lördag möter IFK Mariehamn tabelljumbom HIFK på bortaplan.