Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 januari, 2020 - 17:35
  • Otto Silfver och Pontus Nylén firar ett av många mål i matchen mot Ormsta

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Matchen bjuder på fartfylld hockey där den 185 tappra besökarna fick se missade straffar och många utvisningsminuter.

Vi måste kriga för varje poäng fram till sista matchen är spelad, säger Otto Silfver. Silfver svarade under eftermiddagen för ett mål och tre assist och hade många spelare i Ormsta som verkade vilja gruffa för att få honom ur balans.

Men det är inget som påverkade honom berättade han.

Vi har mött varandra mycket under årens lopp och det är många bekanta ansikten. Det blir en del där ute på banan, men det är inget som hänger kvar efter matchen är avblåst, säger Silfver.

15 poäng har nu IFK Mariehamn i Hockeytreans fortsättningsserie och ligger tre poäng ifrån strecket med åtta matcher kvar att spela.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »