• Deppande spelare i IFK Mariehamn efter slutsignalen
Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Publicerad: söndag, 10 november, 2019 - 17:58

IFK föll mot Österåker

Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

På hemmaisen på Islandia blev det en dyster eftermiddag för herrarna i IFK Mariehamn som förlorade med 2-4. Matchen var väldigt jämn men i första perioden arbetade IFK väldigt hårt defensivt för att ens få tag i pucken. Men IFK arbetade sig mer in i matchen ju längre den led och utjämnade matchen till 2-2 genom Benny Qvarfordt i andra perioden. När IFK fått upp ångan kom Österåkers ledningsmål. Smärre kalabalik framför IFKs målvakt, Alex Larsson, som verkar ha blivit tacklad i samband med målet som publiken reagerade starkt på. Men domaren lyssnade inte på det örat och dömde 2-3. I tredje kämpade IFK för att kvittera och väljer med två minuter kvar på klockan att plocka ut målvakten. Österåker skickade in slutresultatet 2-4 från defensiv blå efter en vunnen tekning i egen zon.

Förlusten innebär att IFK Mariehamn ligger nästsist i Hockeytrean Östra A på nio poäng.

Fler Sport

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.

Cupförlust för IFK

I det första riktiga testet för IFK Mariehamns fotbollsherrar och även tränaren Lukas Syberyjski slutade med förlust. Matchen mellan Inter och IFK Mariehamn slutade 3-0.

Ålands Radio direktsänder Idrottsgalan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag är det dags för den numera traditionella Idrottsgalan och i år hålls den för första gången i Alandica.

IFK inleder tävlingssäsongen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Imorgon lördag inleder IFK Mariehamn tävlingssäsongen när dom möter FC Inter i Åbo.