Publicerad: söndag, 10 november, 2019 - 17:58
  • Deppande spelare i IFK Mariehamn efter slutsignalen

IFK föll mot Österåker

Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

På hemmaisen på Islandia blev det en dyster eftermiddag för herrarna i IFK Mariehamn som förlorade med 2-4. Matchen var väldigt jämn men i första perioden arbetade IFK väldigt hårt defensivt för att ens få tag i pucken. Men IFK arbetade sig mer in i matchen ju längre den led och utjämnade matchen till 2-2 genom Benny Qvarfordt i andra perioden. När IFK fått upp ångan kom Österåkers ledningsmål. Smärre kalabalik framför IFKs målvakt, Alex Larsson, som verkar ha blivit tacklad i samband med målet som publiken reagerade starkt på. Men domaren lyssnade inte på det örat och dömde 2-3. I tredje kämpade IFK för att kvittera och väljer med två minuter kvar på klockan att plocka ut målvakten. Österåker skickade in slutresultatet 2-4 från defensiv blå efter en vunnen tekning i egen zon.

Förlusten innebär att IFK Mariehamn ligger nästsist i Hockeytrean Östra A på nio poäng.