• Deppande spelare i IFK Mariehamn efter slutsignalen
Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Publicerad: söndag, 10 november, 2019 - 17:58

IFK föll mot Österåker

Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

På hemmaisen på Islandia blev det en dyster eftermiddag för herrarna i IFK Mariehamn som förlorade med 2-4. Matchen var väldigt jämn men i första perioden arbetade IFK väldigt hårt defensivt för att ens få tag i pucken. Men IFK arbetade sig mer in i matchen ju längre den led och utjämnade matchen till 2-2 genom Benny Qvarfordt i andra perioden. När IFK fått upp ångan kom Österåkers ledningsmål. Smärre kalabalik framför IFKs målvakt, Alex Larsson, som verkar ha blivit tacklad i samband med målet som publiken reagerade starkt på. Men domaren lyssnade inte på det örat och dömde 2-3. I tredje kämpade IFK för att kvittera och väljer med två minuter kvar på klockan att plocka ut målvakten. Österåker skickade in slutresultatet 2-4 från defensiv blå efter en vunnen tekning i egen zon.

Förlusten innebär att IFK Mariehamn ligger nästsist i Hockeytrean Östra A på nio poäng.

Fler Sport

IFK:s damer avslutade året med seger

Ishockey: IFK Mariehamns flickor vann årets sista match i vad som kallas Flickor J Uppland, men som innehåller lag från både Linköping och Enköping. Under söndagen var det seriens fjärde lag SHK som fick se sig besegrade i Islandia med 9-8.

Nytt guld och silver till Weuro

Olivia Weuro summerade FM-tävlingarna under söndagen.
Simning: Olivia Weuro säkrade ännu ett junior-guld och ett senior-silver i kortbane-FM under söndagen. Stafettlaget Raision Urheilijat kom tvåa i finalen på 4x100 meter frisim och etta i finalen på 4x100 meter medley.

Femte raka segern för JIK

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog lagets femte raka seger i division 2 östra. Täby fick se sig besegrade med 1-3. (21-25, 25-14, 10-25, 20-25)

Brons till Weuro på 200 meter frisim

Simning: Olivia Weuro kompletterade sin medaljsamling med ett seniorbrons vid kortbane-FM i Tammerfors under lördagen. Bronset kom på 200 meter frisim. Sedan tidigare hade Weuro guld i 4x200 meter och silver på 400 meter frisim.

Åländsk kross avslutade året

Jennifer Jakobsson om matchen:
Innebandy: Det blev storseger för Våsc i årets sista match. Division 3-damerna besegrade SK Vide med 9-1 i Baltichalen under lördagen.

Holmström 32:a i Italien

Skidor: Isac Holmström slutade på 32:a plats i lördagens lopp La Venosta i Val Venosta, Italien. Ett lopp i långsloppscupen Visma Ski Classics.

Fellman 76:a i världscuptävling

Nyhetsnotisen i ljudform:
Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 76:e plats i fredagens sprint i Världscupen i Hochfilzen, Österrike. Fellman hade två bom.

Weuro tog silver och guld i FM

Olivia Weuro om sina medaljer (längre inslag från Åland idag)
När FM i kortbana inleddes i Tammerfors i går tog simmaren Olivia Weuro två medaljer, ett silver och ett guld.

MGF har hittat tomt för ny hall

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kommer att lämna Mariehamn och börja bygga en hall på en privat tomt i Möckelö i Jomala. Tomten som MGF tittat på är tillräckligt stor för deras tilltänkta hall som är 2000 kvm plus parkeringsplatser.