• Arkivbild på Daniel Sjölund
IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Publicerad: söndag, 15 september, 2019 - 19:29, uppdaterad: söndag, 15 september, 2019 - 21:25

IFK föll mot Inter Åbo

Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Matchens första händelse är 18 sekunder in då det blir ett friläge för Valencic i Inter, men IFKs målvakt Oskari Forsman styr ut bollen med ena handen. IFK hade ett farligt läge cirka 20 minuter in i matchen när Robin Sid lyckades att få bollen förbi Inters målvakt, men bollen hinner inte passera mållinjen innan Niko Markkula i Inter Åbo hinner dit med huvudet och får bollen över ribban. Det är mållöst till halvlek.

En kvart in i andra halvlek får Inters Mika Ojala ett instick, som han tar emot och skjuter lågt i närmaste hörnet mellan två IFK-spelare som slänger sig för att täcka skottet, men förgäves. 1-0 till Inter Åbo. Nästa stora händelse i matchen är på tilläggstid när Timo Furuholm för Inter Åbo, kommer in en snäv vinkel från kanten och dundrar iväg ett hårt skott vid Forsmans närmaste stolpe och bollen sticker upp i nättaket. Slutresultatet skrivs till 2-0 för Inter Åbo mot IFK Mariehamn.

IFK ligger därmed sist i den övre slutspelsserien på 31 poäng, tre poäng från HJK som innehar femteplatsen. Inter Åbo leder ligan på 45 poäng med fyra matcher kvar att spela. Det innebär också att det nu är omöjligt för IFK att vinna ligan i år.

Fler Sport

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.