Publicerad: söndag, 15 september, 2019 - 19:29Uppdaterad: söndag, 15 september, 2019 - 21:25

IFK föll mot Inter Åbo

Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Matchens första händelse är 18 sekunder in då det blir ett friläge för Valencic i Inter, men IFKs målvakt Oskari Forsman styr ut bollen med ena handen. IFK hade ett farligt läge cirka 20 minuter in i matchen när Robin Sid lyckades att få bollen förbi Inters målvakt, men bollen hinner inte passera mållinjen innan Niko Markkula i Inter Åbo hinner dit med huvudet och får bollen över ribban. Det är mållöst till halvlek.

En kvart in i andra halvlek får Inters Mika Ojala ett instick, som han tar emot och skjuter lågt i närmaste hörnet mellan två IFK-spelare som slänger sig för att täcka skottet, men förgäves. 1-0 till Inter Åbo. Nästa stora händelse i matchen är på tilläggstid när Timo Furuholm för Inter Åbo, kommer in en snäv vinkel från kanten och dundrar iväg ett hårt skott vid Forsmans närmaste stolpe och bollen sticker upp i nättaket. Slutresultatet skrivs till 2-0 för Inter Åbo mot IFK Mariehamn.

IFK ligger därmed sist i den övre slutspelsserien på 31 poäng, tre poäng från HJK som innehar femteplatsen. Inter Åbo leder ligan på 45 poäng med fyra matcher kvar att spela. Det innebär också att det nu är omöjligt för IFK att vinna ligan i år.