Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2023 - 15:03Uppdaterad: lördag, 27 maj, 2023 - 09:36
  • Supporterföreningen Grönvitt hoppas på god stämning på läktaren i morgon. Arkivbild.

Grönvitt: "Jättekul med många bortasupportrar"

Stöd för laget och stök är inget som hör ihop och inte heller något som existerar på Åland, det säger Ann Forsbom-Greiff, supporterföreningen Grönvitts ordförande.

Hon säger att stämningen mellan olika supporterföreningar oftast är vänskaplig; att man önskar varandra lycka till och gratulerar eller beklagar antingen vinst eller förlust efter en match. 

Supporterföreningen Grönvitt, som nu funnits i två år, har cirka 200 medlemmar och uppslutningen på matcher brukar vara god. Och att så många supportrar till Helsingforslaget HJK väntas komma till morgondagens match är något hon tycker är väldigt roligt: 
– Alla supporterföreningars målsättning är att få med så många som möjligt, att få folk till matcherna, heja och vara ett riktigt stöd för laget, säger Ann Forsbom-Greiff. 

Ålands radio berättade på fredag morgon att upp till tvåhundra supportrar från HJKs supporterklubb Forza HJK väntas anlända till Mariehamn för att se lördagens match.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »