Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2023 - 06:45Uppdaterad: lördag, 27 maj, 2023 - 09:37
  • Det väntas många bortasupportrar till lördagens ligamatch.

HJK-supportrarnas ordförande: “enskilda bråkmakare finns alltid”

I morgon, lördag spelar IFK Mariehamn hemmamatch mot Helsingforslaget HJK. Runt 200 HJK-supportrar väntas anlända till Mariehamn, enligt supporterklubben Forza HJKs ordförande, Jarmo Kuisma. 

Polisen meddelade tidigare att de höjer beredskapen inför fotbollshelger, efter incidenten med skadegörelse mot det ryska konsulatet i Mariehamn. 
Det är inte fastställt att det var supportrar som förorsakade skadorna, men anmälaren identifierade en grupp om tio personer som såg ut som supportrar. 

Till matchen mellan IFK och HJK väntas drygt 200 tillresta HJK-supportrar.
- Vi har oftast betett oss väl men inte kan vi ta ansvar för enskilda personer som beter sig dåligt, det är på deras eget ansvar, som i livet i stort, säger Jarmo Kuisma, supporterklubben Forzas HJKs ordförande.

Jarmo Kuisma beskriver fotbollskulturen i Finland som förhållandevis liten, åtminstone om man jämför med världen i övrigt - men Forza HJKs gäng är väldigt engagerat.
I övrigt vill han säga att media sällan belyser de goda sidorna med supporterkulturen. Gemenskapen och att stötta laget i vått och torrt både på hemma- och bortaplan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »