Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 5 oktober, 2019 - 21:54
  • Uppsalas Edvard Nordlund smashar förbi Jomala IKs block

Förlust för JIK i seriepremiären

Under lördagen blev det en jämn fight i Vikinghallen mellan herrarna i Jomala IK och Uppsala som fick avgöras i femte set. 2-3 blir slutresultatet och Jomala får därmed med sig en poäng.

Jomala IK får se sig besegrade av Uppsala i en match som fick avgöras i femte set (25/18 18/25 17/25 25/22 13/15). En match där det kändes som att båda lagen försökte psyka varandra. Det firades vunna poänger högt och publiken drogs med i stämningen.

Jomala IKs Aldis Jaundzeikars säger efter matchen att Uppsala är favoriter men hade tur som vinner matchen. med så små marginaler och att JIK förhoppningsvis har turen på sin sida nästa gång. Tidigare JIK-spelaren Edvard Nordlund (nu i Uppsala) säger att normal volleyboll inte funkar här på Vikingahallen för att JIK spelar speciellt med lite specialkombinationer. Men han anser att matchen får ett rättvist slut trots att Uppsala inte kan hålla den nivån som laget borde göra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »