Publicerad: lördag, 4 februari, 2023 - 16:01Uppdaterad: lördag, 4 februari, 2023 - 19:28
  • Arkivbild på Alvaro Ngamba. Foto: Hans Persson-Bru.

Förlust för IFK Mariehamn

IFK Mariehamns fotbollsherrar förlorade mot FC Inter med 1-0 i den tredje omgången av ligacupen under lördagen.

Det var första matchen i årets ligacup för Åbo-laget och det kändes som att skärpan saknades i inledningen, både i närkampsspelet och framför mål hos dem. IFK fick med sig enkla frisparkar under matchens första 45 minuter, då de blåsvarta var lite för framfusiga. Samtidigt hade FC Inter flest kvalificerade chanser i första halvlek men utan att utsätta målvakten i IFK, Otto Hautamo, för några egentliga svårigheter.

En kvart in i andra halvlek slet FC Inters Matias Tamminen sig loss från sin bevakning på högerkanten och rörde sig mot närmaste stolpen. Han slog en låg passning som slank förbi alla IFK-spelare som försökte täcka första ytan. Vid den bortre stolpen fanns en helt omarkerad Daniel Rökman som enkelt kunde peta in 1-0 till FC Inter i öppet mål.

IFK försökte att trycka på medan FC Inter bevakade sin ledning tills domaren blåste av matchen. Detta var den tredje matchen på rad som IFK Mariehamn inte har gjort något mål framåt. Nästa söndag är det en ny chans att ändra på det när liganykomlingen KTP gästar IFK Mariehamn i Eckeröhallen, i den första hemmamatchen för året.