Publicerad: söndag, 14 mars, 2021 - 15:06Uppdaterad: söndag, 14 mars, 2021 - 16:18

Förlust för båda systrarna Mattsson i svenska cupen

Det blev förluster för systrarna Olivia och Isabella Mattson, i deras respektive lags olika matcher i den första gruppspelsomgången av svenska cupen.

Olivia Mattssons KIF Örebro förlorade med 3-0 mot Hammarby IF. Olivia Mattsson fick spela från start och Hammarby inledde matchen bäst med mycket spel på KIF Örebros planhalva, men KIF Örebro lyckades arbeta sig in i matchen ju längre den led och det var oavgjort till paus, 0-0. Men sen klev Hammarbyspelaren Emilia Larsson ordentligt in i matchen och noterades för ett äkta hattrick. 1-0 genom en frispark strax utanför straffområdet i den 50:e matchminuten. 2-0 kom tio minuter senare genom ett inlägg eller skott från vänsterkanten som seglade över Örebros målvakt in i den bortre gaveln. Ytterligare tio minuter efter det blev matchen igenspikad när Larsson sätter 3-0 lågt mot första stolpen efter ett inlägg från höger. Olivia Mattsson blev utbytt i den 56:e matchminuten.

Isabella Mattssons IK Uppsala förlorade med 4-0 mot Djurgårdens iF. Isabella spelade inte i matchen då hon fått en smäll på knät. Lagen möttes i en träningsmatch i förra helgen och då vann Djurgården med 6-1. 25 minuter in i matchen hade DIF gjort 2-0 genom både Hayley Dowd och Hanna Ekenberg. Sen dröjde det till 70:e minuten innan Rachel Bloznalis kunde nicka in 3-0. Sist att noteras i målprotokollet blev Linda Motlhalo efter att hon blivit fint framspelad av Louise Larsson.