Publicerad: söndag, 21 maj, 2023 - 16:22Uppdaterad: söndag, 21 maj, 2023 - 19:20

Fjärde raka segern för ÅU

Fotbollsdamerna i Åland United vann sin fjärde raka match i ligan när man besegrade PK-35 med 4-0 under söndagen. Det var också den fjärde raka matchen utan att släppa in ett mål för ÅU.

Åland United började matchen bäst och tog ledningen redan i den nionde matchminuten. Aada Törrönen petade till bollen precis innan den utspringande målvakten skulle fånga in Silja Tuominens läckra genomskärare. Det gjorde att bollen studsade ut till Jacqui Hand som placerade in 1-0 till ÅU mellan några bakåtspringande försvarare.

Åland United fortsatte matchen med tryggt försvarsspel där PK-35 inte kom till några farliga lägen. Snabba omställningar var ÅU:s melodi framåt där Aada Törrönen och Dana Leskninen fick bra lägen på inspel snett inåt bakåt, men som inte bar någon frukt innan första halvleken var över.

Andra halvlek var bara fem minuter ung när Riika Lilja knoppade in 2-0 i burgaveln efter ett inlägg från Anna Nurmi och tio minuter gammal var halvleken när Senja Salo utökade till 3-0 efter att hon nådde högst på en hörna.

Jacqui Hand fastställde slutresultatet till 4-0 i den 82:a matchminuten efter att hon tagit sig in från vänsterkanten och dribblat sig förbi två försvarare för att sist glidtackla in bollen i nät.

Åland United ligger efter segern trea i tabellen med 12 poäng, tre poäng bakom både KuPS och HJK. Nästa match är på söndag mot KuPS hemma på WHA.