Publicerad: lördag, 3 december, 2022 - 16:47Uppdaterad: söndag, 4 december, 2022 - 19:29
  • Arkivbild: IFK Mariehamn. Foto: Johan Ågren.

Femte raka för IFK

Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog sin femte raka seger när man besegrade Gimo IF HC med 6-3 (3-1, 1-2, 2-0).

IFK Mariehamns lagkapten Pontus Nylén inledde målskyttet nio minuter in i första perioden. Totte Lindqvist utökade för de grönvita minuten senare. Gimo reducerade genom Erik Nord efter 14 minuter in i matchen. Men den glädjen varade inte länge då Jesse Kaupinsalo i IFK Mariehamn svarade 30 sekunder senare genom att utöka ledningen till 3-1.
Tidigt i andra perioden fick IFK Mariehamns Otto Silfver matchstraff för kneeing och IFK fick spela i numerärt underläge i fem minuter. Niklas Kerwien gjorde det bästa av situationen och drämde in 4-1 i boxplay. Gimo reducerade snabbt två gånger i följd till 4-3. Men IFK lyckades behålla ledningen in i pausvilan till tredje perioden. Jesse Kaupinsalo gjorde sitt andra mål för kvällen omkring tio minuter in i sista perioden och IFK:s Anton Ekstrand satte spiken i kistan när han nätade i powerplay med fem och en halv minut kvar av matchen.

Tre poäng tar IFK Mariehamn med sig hem och har därmed samlat ihop 15 poäng på fem spelade matcher. Nästa match i serien spelar IFK Mariehamn på lördag mot tabelltvåan SHK Hockey som har nio poäng men en match mindre spelad än IFK.