Publicerad: söndag, 18 oktober, 2020 - 18:39Uppdaterad: söndag, 18 oktober, 2020 - 18:48

Femte raka förlusten för IFK

Under söndagen förlorade IFK Mariehamn mot SJK med 3-2 i fotbollsherrarnas högsta division.

SJK är det som gör första målet efter ett inlägg som glider över försvararna i IFK innan Jake Jervis vräker sig fram och får in bollen i den 15e matchminuten.

I andra halvlek börjar IFK Mariehamn att ta över spelet mer och mer. Gustaf Backaliden får in kvitteringen i närmaste stolpen efter att försvararna i SJK inte kunnat spela sig ur pressen från IFK.

I den 84e minuten får IFK en straff efter att SJK-spelare fått bollen på handen. Albion Ademi får chansen att förvalta den efter att ha haft ett skott i ribban och ett skott i stolpen. Målvakten Jesse Öst slänger sig åt rätt håll men bollen är tillräckligt hård för att gå in i mål.

Sen blir det nattsvart för IFK som släpper in två mål innan det ens hunnit bli tilläggstid. 2-2 blir till när SJK efter avsparken skjutit upp bollen längs kanten, fått in ett inlägg som sen passas snett inåt bakåt till Emmanuel Jorge Ledesma som skjuter upp bollen i bortre krysset.

Fyra minuter senare fick SJKs Matej Hradecky till en hård träff som susade förbi IFKs Oskari Forsman i buren. Stolpe in och det blir matchens sista mål.

Förlusten innebär att IFK gått nio matcher utan vinst och fem matcher utan att ta poäng. IFK ligger på nionde plats i tabellen fem poäng bakom HIFK och två poäng före Haka som har en match mindre spelad. Nästa match spelas mot tabellettan HJK på torsdag.