Publicerad: söndag, 18 oktober, 2020 - 18:39Uppdaterad: söndag, 18 oktober, 2020 - 18:48

Femte raka förlusten för IFK

Under söndagen förlorade IFK Mariehamn mot SJK med 3-2 i fotbollsherrarnas högsta division.

SJK är det som gör första målet efter ett inlägg som glider över försvararna i IFK innan Jake Jervis vräker sig fram och får in bollen i den 15e matchminuten.

I andra halvlek börjar IFK Mariehamn att ta över spelet mer och mer. Gustaf Backaliden får in kvitteringen i närmaste stolpen efter att försvararna i SJK inte kunnat spela sig ur pressen från IFK.

I den 84e minuten får IFK en straff efter att SJK-spelare fått bollen på handen. Albion Ademi får chansen att förvalta den efter att ha haft ett skott i ribban och ett skott i stolpen. Målvakten Jesse Öst slänger sig åt rätt håll men bollen är tillräckligt hård för att gå in i mål.

Sen blir det nattsvart för IFK som släpper in två mål innan det ens hunnit bli tilläggstid. 2-2 blir till när SJK efter avsparken skjutit upp bollen längs kanten, fått in ett inlägg som sen passas snett inåt bakåt till Emmanuel Jorge Ledesma som skjuter upp bollen i bortre krysset.

Fyra minuter senare fick SJKs Matej Hradecky till en hård träff som susade förbi IFKs Oskari Forsman i buren. Stolpe in och det blir matchens sista mål.

Förlusten innebär att IFK gått nio matcher utan vinst och fem matcher utan att ta poäng. IFK ligger på nionde plats i tabellen fem poäng bakom HIFK och två poäng före Haka som har en match mindre spelad. Nästa match spelas mot tabellettan HJK på torsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »