Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 19 mars, 2023 - 18:38Uppdaterad: söndag, 19 mars, 2023 - 18:38
  • Jennifer Alm highfivear Lisa Westerlund efter att hon gjort 3-1 till FBC Åland. Foto: Johan Ågren.

FBC Åland upp i serieledning med en match kvar på säsongen

Innebandydamerna i FBC Åland vann med 3-1 över Enköpings IBK U under söndagen och klättrar i och med vinsten upp i ledning i division tre.

FBC Åland tog direkt tag i taktpinnen och spelade runt bollen bra inom laget, men fick inte hål på målvakten i Enköpingsmålet trots upprepade försök. Istället var det Enköping som var farliga på omställningarna och fick tidigt utdelning på en kontring när Tilde Berntsson i den 14:e matchminuten sköt bollen över axeln på FBC-målvakten och i nät till 1-0.

Men matchbilden ändrades inte särskilt av det målet, FBC Åland spelade runt bollen och Enköping var duktiga på att hålla sina försvarspositioner. Det dröjde faktiskt ända till tredje perioden innan FBC Ålands Anna Andersson fick iväg ett långskott som gick i mål och när formeln var hittad för att göra mål är det onödigt att ändra den. 30 sekunder efter kvittering tog FBC Åland ledningen då Emma Vickström skickade iväg ett nytt långskott som rasslade till i nät. Detta tvingade Enköping till att röra sig lite mer från sin försvarspositioner, men FBC stressades inte upp över det utan rullade runt bollen inom laget.

När det återstod omkring nio minuter av matchen fick Jennifer Alm i FBC en passning bakom motståndarnas målbur. Två snabba steg senare och bollen var i mål via köksvägen. 3-1 till hemmalaget och även slutresultatet på matchen.

Vinsten innebär att FBC Åland kliver upp i serieledning med 38 poäng och en match kvar att spela av säsongen. Stenhagens KK ligger tvåa i serien på 37 poäng och Wåhla IBK som är trea har 34 poäng, men Wåhla har en match mindre spelad.

Nästa match för FBC Åland spelas på lördag när man möter Uppsala IBK U som är tabellåtta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »