Publicerad: lördag, 23 mars, 2024 - 19:28Uppdaterad: lördag, 23 mars, 2024 - 19:28

FBC Åland säkrar kvalspel efter tre poäng mot Enköping

Innebandyherrarna i FBC Åland vann över Enköpings IBK med 6-5 (2-2, 2-2, 2-1) under lördagseftermiddagen och säkrar därmed kval för att hålla sig kvar i serien.

Matchen vägde fram och tillbaka där båda lagen gick upp i korta ledningar som varade som längst i tre minuter, innan motståndarna kvitterade. Det var först i tredje perioden vid ställningen 4-4 som FBC Åland kunde koppla ett grepp om matchen med två snabba mål av Fredrik Engström. Med omkring tio minuter kvar av matchen reducerade Enköping, men FBC Åland klarade av att hålla i och hålla ut för att säkra tre viktiga poäng, som gör att sexpoängsmatchen mot Hagunda IBF på söndag blir meningslös för båda lagen. Hagunda ligger under strecket och degraderas, då man är fem poäng bakom FBC.

Detta innebär att kvalspel är att vänta för FBC Åland för att avgöra om de klarar att hålla sig kvar i division tre. Något exakt datum för när detta ska äga rum är inte klargjort i nuläget.