Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 15 augusti, 2020 - 20:49

Eklund vann årets första folkracetävling

Jimmy Eklund blev det som tog hem den första folkracetävling i år. En tävling som saknade både publik och svenska förare.

Inför A-finalen var det på förhand en kamp mellan Jimmy Eklund och Philip Lund om vem som skulle ta hem förstaplatsen. Båda två hade gått obesegrade genom alla grundheaten.

Under A-finalens fjärde varv blev det en kollision mellan de båda förarna. Lund försökte att åka in i alternativet men lämnade en lite för stor lucka och den var Eklund snabb på att täppa till. Lund åkte in i vallen och hamnade på efterkälken och efter det blev det en ganska lugn och komformatbel seger för Eklund.

Bo-Erik Söderlund kammade hem andrapris och Totte Häggblom knep bronspengen framför Philip Lund, Daniel Mattsson och Lukas Danielsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »