Publicerad: lördag, 17 augusti, 2024 - 15:56Uppdaterad: lördag, 17 augusti, 2024 - 18:02
  • Ella Degerstedt. Foto: Elias Svensson.

Degerstedt frälste ÅU i slutminuten

Det såg länge ut att bli en mållös match – men då klev Ella Degerstedt fram och frälste Åland United i slutminuten i bortamatchen mot nästjumbon PK-35 under lördagseftermiddagen. Matchen slutade 0–1.

ÅU följde upp förra veckans förkrossande 11–1 seger med ännu en seger. Det satt dock långt inne den här gången.

Första halvleken började kontrollerat av Åland United med ett betydande bollövertag och några ganska farliga chanser – men det var ändå Helsingforslaget som var närmast att ta ledningen i matchen. Men ÅU:s Silja Touminen lyckades slå bort en boll som dansade på mållinjen.

I den 34:e minuten drog ÅU:s mittback Senja Salo på sig en knäskada och fick bäras ut på bår. Skadeläget på Salo är ovisst.

Vid starten av den andra halvleken byttes anfallaren Tilda Råtts ut och in kom Gabi Rennie som under veckan anslutit till truppen efter sitt OS-äventyr med Nya Zeeland.

Men några mål såg det inte ut att bli: Tills matchhjälten Ella Degerstedt tryckte in bollen i mål efter att bollen slunkit ur händerna på hemmalagets målvakt Tanja Kotoaro på tilläggstid i den 95:e minuten. Mer än så blev det inte när domaren kort därefter satte pipan i munnen för sista gången och blåste av matchen.

– Det är en otrolig lättnad att få sätta bollen i mål – det var tre viktiga poäng i dag, säger Ella Degerstedt.

Åland United plockade tre viktiga poäng och ligger fortsatt på en fjärdeplats i ligan. Laget har nu en liten lucka på fyra poäng ner till PK-35 Vantaa som befinner sig på femteplatsen. Det är sexan FC Honka som står för motståndet i nästa match för ÅU:s del, även det på bortaplan, den 24 augusti.