Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 10 augusti, 2024 - 19:36Uppdaterad: måndag, 12 augusti, 2024 - 09:40
  • Hemmalaget gick segrande ur matchen med hela 11–1. Foto: Elias Svensson.
  • Olivia Ulenius stod för ett mål i matchen. Foto: Elias Svensson.
  • Tilda Råtts gjorde första ligamålet för säsongen. Foto: Elias Svensson.

ÅU gjorde slarvsylta av tabelljumbon

Åland United körde över gästande tabelljumbon PKKU med hela 11–1 under lördagskvällen.

– Det var klasskillnad i dag, men laget gör en otroligt stark insats, säger tränare Daniel Norrmén

Åländskorna har haft en knackig tid bakom sig med endast ett poäng, och ett enda mål framåt, på de tre senaste ligamatcherna – men i dag inkasserade man full pott efter en målrik tillställning.  

Målkalaset började i den sjätte minuten då Tilda Råtts slog in sitt första ligamål för säsongen efter att motståndarna misslyckats med att rensa bort ett inlägg. 

– Det var skönt att få till det, jag har haft problem med målskyttet den här säsongen. Och det är viktigt att vi tar med oss det här självförtroendet i kommande matcher, säger Råtts. 

ÅU utökade ledningen till 2–0 på frispark strax utanför boxen – Anni Miettunen placerade vackert bollen i krysset bakom en chanslös Josefina Långström i PKKU-målet.  

Fler mål skulle det bli, i halvtid stod det 4–0 efter mål av Aada Törrönen och Anni Hakasalo. I matchminut 51 kom 5–0 genom Oliva Ulenius. Men gästerna lyckades göra 5–1 efter slarv i uppspelet av ÅU.  

Efter det lade hemmalaget i nästa växel och gjorde ytterligare 6 mål innan matchen blåstes av. Aada Törrönen noterades för hela 4 mål i matchen. 

I och med detta befäster Åland United sin fjärdeplats i ligan något – men bakom jagar flera lag den sista platsen till övre slutspelsserien då det återstår tre omgångar innan seriedelning. PKKU ligger fortsatt sist i ligan med endast 3 poäng och 0 vinster hittills. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »