Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 maj, 2022 - 17:59Uppdaterad: lördag, 28 maj, 2022 - 17:59

Bra genrep inför NM för islandshästar

Worldrankingtävlingen för islandshästar på Ålandstravet gick av stapeln i helgen. Det var många ryttare som tävlade i tolv olika klasser som till exempel fyrgång och tölt.

Tävlingsledaren Jens Andersén som också är styrelsemedlem i Álenskurs islandshästsförening säger att tävlingen har fört med sig en bra känsla och att det varit en bra generalrepetition inför nordiska mästerskapen i augusti.

- Vi blir mer och mer intrimmade som organisation. Vi har ändrat ordningen från fredagen till lördagen på hur man preparerar banorna samtidigt som man har andra sysslor för hästarna. Vi har fått upp farten och vunnit tio minuter per final, säger Jens Andersén.

Varje moment under en tävling bedöms av domare på plats. Domarna visar upp en siffra efter sin bedömning mellan ett till tio, till exempel 5,5. Då har man bedömt hur hästen rört sig, om den varit samlad, vilken form av energi den har utstrålat, et cetera.

Natalie Slögs som är med i diskussionerna om att vara med i finländska landslaget vann T2, tölt med lösa tyglar för unga ryttare och hon var nöjd med sin vinst.

- Överlag var det jämnt och lätt utan några större problem utan i sista delen med lösa tyglar. Det blev några tighta kurvor där hon (hästen Heidi) tyckte att galopp skulle vara ett bättre alternativ än tölt. Men annars riktigt okej, säger Natalie Slögs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »