Publicerad: fredag, 7 februari, 2020 - 18:11Uppdaterad: fredag, 7 februari, 2020 - 18:11
  • IFK Mariehamn spelar hemma på lördagen, borta på söndagen. Arkivfoto.

Bowling, hockey, volley och innebandy i helgen

Den som vill gå och se på sport på hemmaplan har mycket att välja på i helgen.

I morgon lördag spelar IFK Mariehamns hockeyherrar som kämpar för att säkra kontraktet i division tre mot Östervåla IF klockan 14.45 i Islandia. På söndagen reser IFK sedan till Sverige för att möta Östervåla på deras hemmais.

I Vikingahallen blir det volleyboll både på lördag och söndag. På lördag spelar damerna mot Säter i division två och på söndagen möter herrarna Teknikum i division 1. Båda matcherna börjar klockan 15.00.

I Idrottsgårdens bowlinghall blir det ÅM-finaler i morgon lördag. Första klotet rullar redan klockan 10.00 men stegfinalerna för pallplatserna börjar 15.00.

Innebandy blir det också då IF Fram tar emot Vaksala SK i Ålands idrottscenter i morgon lördag klockan 14.00. Våscs herrar däremot har bortamatch den här helgen.

Trav och skidsport på bortaplan

Och på bortaplan blir det spännande bland annat i skidspåren. På söndag är det dags för Isac Holmström att starta i nästa deltävling i långloppscupen Wisma Ski Classics. Den här gången skidar man det 50 km långa loppet Jizerská Padesátka i Tjeckien. Starten går 09.00 och man kan se tävlingen på Yle Arenan.

IBU-cupen i skidskytte har helgens deltävling i Italien, och Jenny Fellman är uttagen i den finska truppen.

Det blir också spännande på Solvallas travbana i helgen då Jan Söderströms Jeppas Unplugged ska delta i ett lopp där 300.000 kronor finns i prispotten, och Barbro Carlsson startar i ett V75-lopp med Show Time, där ger segern 220.000 kronor.