Publicerad: fredag, 14 maj, 2021 - 20:25Uppdaterad: fredag, 14 maj, 2021 - 21:30

Bortaförlust för IFK

Fotbollsherrarna i IFK Mariehamn förlorade mot KuPS med 2-0 på bortaplan. Det var säsongens första förlust i ligan.

KuPS ägde stora delar av första halvlek och hade några skador innan det kom ett avbräck för IFK Mariehamn. Robin Buwalda lade sig ner i straffområdet utan att någon varit i närheten av honom. Han tog sig mot baksida lår och kunde inte fortsätta matchen och byttes ut i den 27:e matchminuten. In i hans ställe kom 17-åriga Melvin Kahnberg. Det är Kahnbergs andra framträdande i ligan, men debuten var kort då han blev inbytt på tilläggstid i premiärmatchen mot Honka.

KuPS spräckte nollan i den 35:e matchminuten då Henri Toivomäki lyckades att skarva in 1-0 med bakhuvudet efter en hörna, trots att nio utespelare var i straffområdet. Fyra minuter efter det utökade KuPS sin ledning efter att Santeri Haarala kommit fri efter att ha fått en boll i djupled som skar förbi tre IFK-spelare. Haarala placerade den säkert och lågt i bortre gaveln bakom Oskari Forsman i IFK-målet.
I andra halvlek blev det en del chanser för båda lagen men bästa läget hade Haarala som fick ett lågt inlägg från vänster som han skulle peta in från nära håll. Men Forsman var vaken och slängde sig tidigare och hindrade KuPS från att utöka. Annars var det mestadels skott och nickar som gick ett par decimeter utanför målramen för båda lagen.

Efter tre spelade matcher i ligan ligger IFK Mariehamn efter fredagens förlust på fjärdeplats med sex poäng.