Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 november, 2021 - 12:45Uppdaterad: söndag, 21 november, 2021 - 12:49

Blandade resultat i innebandys hemmapremiärer

FBC Ålands tre olika innebandylag hade sin hemmapremiär i sina respektive serier under lördagen i Vikingahallen.

Herrarna i FBC Åland spelade 2-2 mot IBK Uppsala Teknologerna Legends. Det blev även det första poängtappet för säsongen efter fyra raka vinster.

- Det känns surt, vi hade många lägen som vi brände, säger Anthon Grönqvist för FBC Åland. FBC Åland ligger på en femteplats i fjärdedivisionen med 13 poäng och har fem poäng upp till serieledarna IBF Grillby som har två matcher mer spelade.

Damerna i FBC Åland förlorade mot IBF Roslagsalliansen med 5-6. FBC lyckades att kvittera från tvåmålsunderläge två gånger, men tredje gången som Roslagsalliansen gick upp med två mål klarade inte FBC Ålands damer att svara helt.
- Det var jämt med chanser åt båda hållen, tyvärr drog de det längre strået i dag, säger Cajsa Kronström för FBC Åland. FBC Åland ligger tredje sist i division tre efter tre spelade matcher med tre poäng. Värt att poängtera är att majoriteten av lagen i serien har dubbelt så många spelade matcher.

I herrarnas division fem vann FBC Åland U mot Gottsunda IBF U med 6-5. Gottsunda förvaltade sina lägen väldigt väl och ledde med 3-1 efter två spelade perioder, trots att FBC ägde bollinnehavet. Men i sista perioden lossnade det ordentligt och FBC drämde in fem bollar i nät.
- Skönt med första vinsten i serien, säger Magnus Tuominen för FBC Åland U.

Det spelades även ett returmöte under söndagen mellan FBC Åland U och Gottsunda i herrarnas division fem där det blev utklassning, 9-1 slutade matchen till FBCs fördel. Gottsunda fick ett hårt slag psykologiskt efter att de fick ett bortdömt kvitteringsmål tidigt i andra perioden, på grund av att klockan inte var igång. Perioden startades om och FBC gjorde istället två snabba mål och Gottsunda orkade inte resa sig efter det.
- Vi är det bättre laget. De orkade nog inte för att de spelade match i går medan vi kunde byta en hel kedja. Sen fick ju framför allt reda på hur de spela, säger huvudtränaren för FBC Åland, Birger Franzén. Två segrar innebär sex poäng och att FBC Åland U klättrar i tabellen från den sista tolfte platsen till en sjunde plats i herrarnas division fem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »