Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 18 mars, 2023 - 15:06Uppdaterad: lördag, 18 mars, 2023 - 18:40

Bekväm seger för IFK

IFK Mariehamn vann med 2-1 över SJK i en träningsmatch som spelades under lördagen.

IFK Mariehamn fick bäst start på matchen. I den 16:e matchminuten skickade målvakten Elmo Henriksson en boll till mittcirkeln som testspelaren Nicholas Hamilton bröstade till Riku Sjöroos. Sjöroos tog ned bollen och slog en djupledspassning ut på högerkanten till som på ett tillslag fick in ett lågt inlägg som friställde Samuel Anini Jr som sköt i 1-0, trots att målvakten i SJK, Markus Uusitalo, fick en hand på bollen.

Efter ett par dueller kring mittplan i den 44:e matchminuten fick IFK tag i bollen och spelade ut en djupledsboll till Samuel Anini Jr på högerkanten. Han dribblade sig inåt i banan och avlossade ett skott i höjd med straffområdeslinjen som seglade vackert upp i vänsterkrysset.

I den andra halvleken var det SJK som arbetade sig in mer i matchen och fick ett litet spelövertag. De hade en boll som gick i mål men som vinkades av för offside, men annars var IFK duktiga på att stänga igen och göra det svårt för SJK att skapa några farliga lägen. Det var först på tilläggstid som SJK fick lite energi och iver i sitt spel. SJK:s Jaimie Moreno knoppade in 2-1 efter en kort hörnvariant, men det var för lite och fram för allt för sent. Domaren blåste av matchen och IFK gick segrande ur träningsmatchen.

Nästa träningsmatch för IFK är mot Honka den 30 mars och efter det är det ligapremiär hemma på WHA mot Ilves den 5 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »