Publicerad: lördag, 30 januari, 2021 - 20:58Uppdaterad: lördag, 30 januari, 2021 - 21:01

Bekväm seger för IFK

Fotbollsherrarna i IFK Mariehamn vann bekvämt med 3-0 mot Ekenäs IF på WHA under söndagen.

En första halvlek som var mållös hade en trevande inledning från båda håll trots att IFK hade en tidig stolpträff från Emile Paul Tendeng. Men IFK växte mer och mer in i matchen ju längre den led och Ekenäs kom egentligen aldrig till några farliga avslut. Ett tecken på hur matchbilden hade sett ut under första halvlek fanns i att titta på hur målvakterna agerade när domarne blåste för pausvila. Oskari Forsman i IFK-buren sprang av planen och in till värmen i omklädningsrummet, medan målvakten i Ekenäs gick och var sist av planen.

Andra halvlek hann knappt börja innan inbytte Vahid Hambo placerade bollen säkert till höger om målvakten efter ett snyggt väggspel på högerkanten. Eero Tamminen utökade ledningen till 2-0 efter att ha slagit in en retur och slutresultatet fastställde Riku Sjöroos med ett distinkt distansskott.

Huvudtränaren för IFK Mariehamn Lukas Syberyjski tyckte att det var ett välförtjänt resultat.
- Det var ett högt tempo från båda lagen. Vi klarade av det bättre i längden. Vi håller de långt bort från vårt mål och skapar farligheter framåt själva vilket gör att matchen känns rättvist vunnen.

På lördag är det cupmatch på bortaplan mot FC Haka. Joel Mattsson i IFK Mariehamn tror att laget är väl förbereda inför den matchen.
- Vi har vetat om att matchen ska komma. Processen har gått framåt och träningarna har sett bra ut med bra tempo. Förhoppningsvis är vi redo för att vinna nästa vecka.