Publicerad: söndag, 6 juni, 2021 - 15:57Uppdaterad: söndag, 6 juni, 2021 - 21:37

ÅU förlorade mot FC Honka

Fotbollsdamerna i Åland United förlorade borta med 3-1 mot FC Honka under söndagen.

I första halvleken hade Cassandra Korhonen ett par frilägen som hon inte lyckades att göra mål på med sin vänsterfot. Det dröjde in till andra halvlek innan matchens första mål kom.

Det var Dana Leskinen som gjorde 1-0 till Åland United i den 58:e matchminuten efter att hon fått in ett inlägg från högerkanten som målvakten inte kunde hålla utan tappade in i eget nät.
Minuten efter kvitterade Honka på ett liknande sätt, utanför straffområdet till vänster slog Anna Eveliina Parikka in bollen direkt i bortre burgaveln. Målvakten Christina Dineson slängde sig förgäves men var inte nära att nå bollen som seglade utom hennes räckhåll.

Kring 70:e matchminuten placerade Jasmin Leppioja i Honka in en frispark som var strax utanför straffområdet. Målvakten Christina Dinesson slängde sig och var på bollen men kunde inte peta undan bollen tillräckligt mycket för att förhindra att hemmalaget gick upp i ledning.

Honka fastställde slutresultatet genom Aino Vuorinen som drämde in 3-1 i den 80 matchminuten efter att Honka lyckats med att spela tre korta passningar från nära hörnflaggan in till sexmetersboxen.

Åland United ligger trea i tabellen med 17 poäng, åtta poäng bakom serieledarna KuPS.