Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 augusti, 2022 - 22:10Uppdaterad: lördag, 6 augusti, 2022 - 22:14
  • Sarah Englbom och Therese Williams. Foto: Johan Ågren.
  • Gustav Mattsson och Peter Forsström. Foto: Johan Ågren.

Åländska padellag klara till nationell tävling

Laget Forsström/Mattsson ska tillsammans med laget Engblom/Williams tävla i den nationella tävlingen av Viaplay Padel Open efter att ha vunnit den regionala tävlingen. Vinnaren därifrån får åka till till en internationell tävling där lag som kvalat från Sverige, Norge och Danmark gör upp om vem som är bäst.

Det var tre lag som tävlade i damernas serie och där fick alla lag möta alla. Sarah Engblom och Therese Williams vann båda sina matcher med 2-0 och får därmed åka till den nationella tävlingen som spelas mellan 14-30 oktober. Inga elitspelare i idrotten får delta i tävlingarna, utan det riktar sig mot amatörer.

Sex lag tävlade i herrarnas serie som använde sig av gruppspelsformatet istället. De två bästa lagen från varje grupp gick till semifinal. Peter Forsström och Gustav Mattsson mötte Otto Byman och Emilio Bergroth i sin semifinal och vann med 2-0.

I den andra semifinalen vann Henrique Norbiato och Nathan Schulz mot Andreas Sarling och Alexander Grundström med 2-0.

Finalen mellan Norbiato/Schulz och Forsström/Mattsson var en jämn historia där det var bra spel och långa bollar. Men Forsström/Mattsson lyckades dra det längsta strået och vann det sista tiebreaket innan det skulle avgöras via supertiebreak.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »