Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 maj, 2021 - 19:19Uppdaterad: söndag, 16 maj, 2021 - 20:30

Åland United utklassade PK-35 Helsingfors

5-0 slutade matchen till fotbollsdamerna i Åland United mot PK-35 Helsingfors under söndagskvällen.

Det var en match där spelet vägde en del fram och tillbaka i första halvlek, med en viss fördel till gästerna som hade majoriteten av bollinnehavet. Cassandra Korhonen bröt dödläget efter 23 minuter efter att hon dribblat av sin försvarare och sen petat in bollen vid främre stolpen. Precis innan halvlek blir det en duell mellan Cassandra Korhonen och målvakten i PK-35 Helsingfors där målvakten försöker att nå bollen i straffområdets yttre områden med sina fingertoppar. Men Korhonen var kvickare dit och petade undan bollen och blev fälld av målvakten. Domaren tvekade inte en sekund utan pekade direkt på straffpunkten. Korhonen bestämde att hon själv skulle förvalta straffen, hon utstrålade en känsla av att vara samlad och lugn. Hon skjuter bollen lågt nere vid målvaktens högra stolpe, men målvakten är kvickt nere och kunde mota bort bollen tillräckligt mycket för att skicka den i stolpen innan en försvarare hann rensa bort den.

I andra halvlek tar ÅU över spelet och matchen mer och mer. 2-0 blir det efter att Monica Hagström slagit en hörna väldigt nära mål i den 50:e matchminuten. Anita Abu i PK-35 Helsingfors försökte rensa undan men missade med foten och petade in bollen i eget nät. Tio minuter senare drev Cassandra Korhonen bollen ned mot kortlinjen på vänsterkanten. Hon slog ett inlägg snett inåt bakåt som Mariana Jaleca placerade mot bortre hörnet, men en försvarare hann dit men returen landade hos Jaleca igen som denna gången lyckades att trycka in bollen i mål.

Fjärde och femte målet för ÅU signerades av Cassandra Korhonen och blir därmed hattrickhjälte. Till 4-0 var det Dana Leskinen som slog in ett högt inlägg från högerkanten som Korhonen kunde möta med pannan och styrde ner den i backen. Bollen styrdes på en försvarare och det gjorde att målvakten inte hann tillbaka för att rädda bollen innan den passerade mållinjen, trots att det inte var någon vidare fart på den. Hattricket fullbordades efter att Korhonen gjort en av sina patenterade djupledslöpningar, dribblat av sin försvarare och sen säkert placerat bollen i bortre hörnet.

Vinsten innebär tre poäng för ÅU som därmed klättrar upp till en andraplats i tabellen med 13 poäng, en poäng före TiPS. Dock har KuPS redan nu gjort ett litet ryck i den absoluta toppen efter att ha gått rent alla sina matcher, 18 poäng efter sex spelade. Nästa match spelas på lördag och då är det HJK som bjuder på motståndet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »