Publicerad: söndag, 23 januari, 2022 - 14:04Uppdaterad: söndag, 23 januari, 2022 - 14:06

Åland United förlorade genrepet

Fotbollsdamerna i Åland United förlorade med 3-0 mot IFK Mariehamns P15 som spelades över 3x30 minuter.

Tidigt i början av första halvlek hamnade IFK Mariehamns Axel Jahrén ensam mot en försvarare, efter att ÅU spelat en för kort passning och misslyckats med en brytning. Jahrén tog sig förbi och placerade in 1-0 i bortre gaveln. IFK hade därefter ett skott i ribban men utökade rätt fort i första halvlek till 2-0 när IFK Mariehamns Rasmus Holmberg får bollen i nät via bortre stolpen.

Matchen förlorade därefter sitt tempo och blev lite mer upphackad i och med två planerade pauser. ÅU spelade runt bollen bra inom laget, men kom inte till några större farligheter under hela matchen. I den tredje halvleken fick IFK Mariehamn en straff efter att ÅU:s Dominique Bond-Flasza gått in för hårt i en duell efter ett inlägg. Nils Fonsell placerade straffen i motsatt hörn efter att han väntade ut inbytte målvakten Lainey Burdett.

Om en vecka börjar tävlingsmatcherna på riktigt när cupen drar igång. En repris från fjolårets final när PK-35 Vanda står på motståndarsidan för regerande mästarna i Åland United.