Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 april, 2024 - 18:25Uppdaterad: måndag, 1 april, 2024 - 18:25
  • Så här såg det ut på invigningen av öspelen på Guernsey 2023. Foto: Dan Sjöblom.
  • Jörgen Pettersson är ordförande för den internationella öspelsorganisationen, IIGA. Arkivbild.

Åland har konkurrens – flera öar är intresserade av att arrangera öspelen

Utöver Åland är det redan tre andra öar som har visat intresse för att stå som arrangör för framtida öspel, enligt Jörgen Pettersson, ordförande för den internationella öspelsorganisationen, IIGA. 

– Jag är jätteglad för att Åland visar det här intresset, det är upplyftande på alla sätt, säger Jörgen Pettersson. 

Den åländska öspelsorganisationen meddelade för ett par veckor sedan att de har intresse av att arrangera öspelen 2031 och förhoppningsvis kan de meddela detta officiellt på årsmötet på Orkney i sommar. 

Numera är det ingen budgivning om vem som ska stå som arrangör för öspelen, utan det handlar om att öarna och IIGA diskuterar sig fram till vem som ska stå värd. 
– Vi vet redan att det finns ett konkret intresse från Gotland, Jersey och Menorca. Inget är klart, men dessa öar finns redan i diskussionen, säger Jörgen Pettersson. 

På frågan om han tänker fortsätta som ordförande i IIGA nu när han blivit talman för lagtinget svarar han att han ber att få återkomma. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »