Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 mars, 2024 - 21:02Uppdaterad: söndag, 17 mars, 2024 - 22:15
  • Peter Enberg är ordförande i ÅIGA. Foto: Owe Sjöblom

ÅIGA går vidare med försök att få öspelen till Åland

Styrelsen för Ålands öspelsorganisation, ÅIGA, går vidare med planerna på att försöka få arrangera öspelen på Åland igen. 

– Det finns ett stort intresse bland idrotterna att vi ska arrangera öspelen igen, säger Peter Enberg, ordförande i ÅIGA. 

I början av året skickades en intresseanmälan ut till berörda idrotter och en del idrotter säger att de har allt på plats för att kunna vara med och arrangera, medan andra säger sig vilja vara med men att organisationen inte är på plats just nu.  

– Nu är vårt nästa steg att få till en diskussion med landskapsregeringen och höra om de är villiga att ställa upp med en garanti, något vi behöver, säger Peter Enberg. 

Om arbetet flyter på finns förhoppningen om att Åland ska kunna anmäla intresse för öspelen 2031 under sommarens årsmöte på Orkney. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »