Sommarprat 2019

Sommarprat sänds varje vardag i Ålands Radio kl. 10:00 och 17:00 mellan den 24 juni och 9 augusti.

Bengt Östling 9/8

Sommarprat 9/8, Bengt Östling:
Sommarprat 2019
Säsongens sista sommarpratare är Bengt Östling. Han är journalisten som bland annat varit USA-korrespondent för YLE. Bengt har även ett stort intresse för öar.

Peter Wiklöf 8/8

Sommarprat 8/8, Peter Wiklöf:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Peter Wiklöf som är vd på Ålandsbanken. Sommarpratet kommer att handla om temat “vad är det som gör att vi befinner oss där vi är i livet” där lyssnarna kommer få ta del av Peters egen resa. Musiken kommer vara en blandad kompott med allt från dagens topplistor till 80-talshits.

Alexandra Trizna 7/8

Sommarprat 07/8, Alexandra Trizna:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Alexandra Trizna. Hon är konstnär och växte upp i Sankt Petersburg i Ryssland. "Öar" i hennes liv kommer att vara den röda tråden genom sommarpratet.

Mikaela Nyman 6/8

Sommarprat 6/8, Mikaela Nyman:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Mikaela Nyman. Hon är författare och frilansjournalist bosatt på Nya Zeeland. Sommarpratet kommer att handla om Stilla havet, cykloner och hennes skrivande.

Anton Nilsson 5/8

Sommarprat 05/08, Anton Nilsson:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Anton Nilsson som var den åländska röstmagneten i EU-valet i våras. Det här är andra gången som Anton sommarpratar och den här gången kommer temat vara Europa och Åland. Varför han tycker så mycket om både Europa och Åland och varför han anser att de kompletterar varandra så bra.

Johanna Evenson 2/8

Sommarprat 02/8, Johanna Evenson:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Johanna Evenson. Hon är en återvändande ålänning som på två månader lyckades gifta sig tre gånger med samma man. Sommarpratet kommer att handla om det och om att tappa bort sig eller hitta rätt - det beror på hur man ser det!

Lena von Knorring 1/8

Sommarprat 01/08, Lena von Knorring:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Lena von Knorring. Hon är chef vid Ålandskontoret i Helsingfors. Programmet kommer att handla om hennes förhållande till Åland och hur det kommer sig att Åland är så viktigt för henne.

Marcus Wallén 31/7

Sommarprat 31/7, Marcus Wallén:
Sommarprat 2019
Dagens sommarpratare är Marcus Wallén. Han är återflyttad journalist och författare. Sommarpratet kommer att utspela sig huvudsakligen i Mariehamn och på Åland - men för 80 år sedan.

Sidor