Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 februari, 2024 - 19:31Uppdaterad: torsdag, 8 februari, 2024 - 19:31

Wikström: Den här typen av dokument har jag aldrig kvitterat

Tidigare infrastrukturminister Christian Wikström säger att han under sin tid som minister aldrig kvitterat att han tagit emot dokument. Det som svar på varför han inte skrev under att han tagit del av information om hävandet av elhybridfärjan. 

Det var i ett tilläggsdokument till mötet den 17.1.2020 som landskapets tjänstemän begärde att lantrådet Veronica Thörnroos och minister Christian Wikström intygade att de tagit del av informationen. Citat: “Under mötet överlämnades juridisk bedömning samt ekonomiska utfall enligt bilaga. Detta förtydligande överlämnades separat.” 
Både Thörnroos och Wikström avstod då från att kvittera att de tagit del av informationen trots att tjänstemännen önskade en kvittering. 

– Jag har aldrig under min tid som minister signerat en kvittens på något dokument tidigare. Jag förstod också att det inte heller var kutym att man gör så, säger Christian Wikström 

Tjänstemännen hade en tydlig önskan att ni skulle kvittera dokumenten, men du valde ändå att inte göra det, varför? 

– Vet du, det här fyra år sedan. Det här är ett offentligt dokument och jag är väldigt glad för att man kan diskutera den här frågan på ett sansat sätt nu när allt är officiellt, säger Christian Wikström. 

Veronica Thörnroos har lovat kommentera dokumentationen på fredagen.

Här kan du läsa tidigare rapportering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »