Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 juli, 2022 - 13:21

Wikström: Färjor på andra håll har också problem

Skärgårdstrafikens flotta behöver förnyas, men det är inte bara på Åland som färjor strular.

Det säger infrastrukturminister Christian Wikström som svar på Ålandstrafikens enhetschef Gilla Karlsson uttalanden.

Det var i förra veckan som Gilla Karlsson till Ålands Radio sa att tonnaget måste förnyas. Hon menar att de många störningarna i trafiken skadar Åland som turistort samtidigt som det lett till en pressad situation för Ålandstrafikens personal.

- Alla maskiner som har rörliga delar kommer att gå sönder någon gång. Just Alfågelns problem så var inte på grund av det är ett gammalt fartyg, säger Christian Wikström.

Han säger att Ålandstrafikens arbetssituation är något man kommer att titta på under hösten eftersom det inte kan fortsätta på samma sätt.

- Personligen tycker jag det vore intressant att titta på om man kan använda ett callcenter som sköter en del av bokningarna, speciellt när det blir mycket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »