Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juni, 2024 - 16:56Uppdaterad: tisdag, 11 juni, 2024 - 17:21
  • Anders Wiklöf. Foto: Rasmus Karlsson

Wiklöf om paviljongkritiken: “Det är obegripligt”

Nu har stadsmiljönämnden beslutat att ingå avtal med kommerserådet Anders Wiklöf kring renoveringen av paviljongen på Lilla holmen i Mariehamn. Wiklöf själv säger att han tror att många mariehamnare med honom tyckte att det ursprungliga förslaget med en gummigranulatmatta var dåligt. 

– Många personer uppvaktade mig och frågade om jag kunde hjälpa till. För mig var det naturligt för jag gillar paviljongen, säger Wiklöf. 

Att den skulle byggas enligt Folke Wickströms ritningar var också självklart. 

– Jag vill inte ens kalla det krav, det var min förutsättning för att jag skulle finansiera. Hade staden inte velat det hade de kunnat säga nej. 

Men initiativet har också fått viss kritik, en privatperson ska inte kunna påverka beslutsprocesser i den här omfattningen menar vissa. Den kritiken ger Wiklöf inte mycket för. 

– För mig är det obegripligt. Det är bara för staden att säga nej, inte är det någon annan än dem som beslutar, säger Wiklöf.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »