Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 13:20Uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 17:15
  • När HIFK var på besök i juli vann dom matchen med 3-1. Arkivbild

Vinna eller försvinna för IFK

På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Helsingfors IFK kommer på besök och det är vinna eller försvinna som gäller. Om det är oavgjort efter full tid vidtar förlängning och är det fortfarande inte avgjort efter extra tiden blir det straffar som avgör. Vinnaren ikväll får möta HJK eller FC Lahti i nästa kvalmatch som spelas på söndag.

IFK får tillbaka Daniel Sjölund och Keaton Isaksson i truppen, dom saknades i den sista matchen i mästerskapsserien som spelades i lördags.

IFK har spelat fem raka matcher utan att vinna och har haft svårt att göra mål under den senaste tiden. Tvärtom har det varit för motståndaren HIFK med Joel Mattsson i laget, dom vann fyra matcher och spelade en oavgjord i nedflyttningsserien och gjorde tolv mål.

Matchen börjar klockan 18.30.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »