• När HIFK var på besök i juli vann dom matchen med 3-1. Arkivbild
Nyhetsnotisen i ljudformat
Snart match, men hur mår egentligen gräsplanen? Åland idags Johan Ågren reder ut tillsammans med stadens Lennart Axelsson.
Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 13:20, uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2019 - 17:15

Vinna eller försvinna för IFK

På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Helsingfors IFK kommer på besök och det är vinna eller försvinna som gäller. Om det är oavgjort efter full tid vidtar förlängning och är det fortfarande inte avgjort efter extra tiden blir det straffar som avgör. Vinnaren ikväll får möta HJK eller FC Lahti i nästa kvalmatch som spelas på söndag.

IFK får tillbaka Daniel Sjölund och Keaton Isaksson i truppen, dom saknades i den sista matchen i mästerskapsserien som spelades i lördags.

IFK har spelat fem raka matcher utan att vinna och har haft svårt att göra mål under den senaste tiden. Tvärtom har det varit för motståndaren HIFK med Joel Mattsson i laget, dom vann fyra matcher och spelade en oavgjord i nedflyttningsserien och gjorde tolv mål.

Matchen börjar klockan 18.30.

Fler Nyheter

Emil Eriksson blir vd för Ålands Radio

Emil Eriksson har utsetts till ny vd för Ålands Radio och TV Ab och tillträder tjänsten efter årsskiftet. - Jag tycker det verkar vara en intressant tjänst med utmaningar, samtidigt som public service är ett väldigt viktigt uppdrag i samhället att ytterst värna och försvara demokratin, säger han.

Sid flyttar till Seinäjoki

Robin Sid har skrivit på ett kontrakt med SJK som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Inga besked om ÅBF-utredning

Den 27 februari 2019 fattade årsmötet beslutet att avsluta Ålands bildningsförbund. Då beslöts även att föreningen skulle sökas i konkurs. Vad som ska hända härnäst är ännu oklart.

Regeringssonderingarna fortsätter på onsdag

-Vi träffades under måndagseftermiddagen och fortsätter våra diskussioner på onsdag. Det säger Veronica Thörnroos om regegeringssonderingarna.

Staden kan sälja Enerexit till Mariehamns Energi

Staden överväger att sälja Enerexit till Mariehamns energi för 1 euro.

Varnar för att nya fonden kan missbrukas

Mats Perämaa:
Finansminister Mats Perämaa (Lib) anser att tillväxt- och hållbarhetsfonden på 50 miljoner euro är en av den avgående landskapsregeringens bästa och viktigaste satsningar. På samma gång ser han en fara i att kommande landskapsregering använder pengarna till annat än de är tänkta för.

Gruset i gräsmattorna längs Ålandsvägen borta först till våren

Håkan Lindén, projektledare:
De kommunala gräsmattorna längs Ålandsvägen kommer först att se en förbättring till våren 2020. Gruset som för tillfället ligger i det tilltänkta gräset är från förra vinterns halkbekämpning och har troligtvis hamnat där efter snöröjningen längs Ålandsvägen för ett år sen.

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Åland sätter press på riksdagen

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson
Höj avräkningsgrunden för klumpsumman till 0,47 procent, annars kan förslaget till nytt ekonomiskt system förfalla.