Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 09:32Uppdaterad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 12:14

Vindkraftverksdelar påverkar framkomlighet fram till årsskiftet

Specialtransporterna av delarna till vindkraftparken i Långnabba i Eckerö påbörjas under fredagen och planeras köras fram till årsskiftet.

Transporterna överskrider dimensioner, axeltryck och totalmassa som allmänt är tillåtet på väg. Det rör sig om 20 fartygslaster som lossas i Berghamn i Eckerö och transporteras till Långnabba. Vingarna är sammanlagt 30 stycken och det innebär 30 biltransporter som är 75 meter långa. Transporterna kommer att påverka framkomligheten i båda färdriktningar på rutten Berghamn- Landsväg 1-Eckerövägen-Torpvägen-Skeppsviksvägen-Långnabbavägen i Eckerö kommun.

Huvudsakligen körs transporterna måndag, onsdag och fredag, men vid exempelvis svåra vindförhållanden och andra orsaker som kan störa transporterna till Berghamn, kan även andra veckodagar komma i fråga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »